February 10, 2017

Påmelding

Er du syklist? Bilfører? Sykkelmekaniker? Politiker? Designer? Utvikler? Hacker? Ingeniør? Student? Praktisk? Innovativ? Kreativ? Løsningsorientert?

Vil du være med og gjøre Bergen til en bedre sykkelby?

BLI MED PÅ CYCLEHACK!
Cyclehack inviterer alle bergensboere til en åpen idédugnad for å samle løsninger som kan gjøre det lettere å være syklist i Bergen. Løsningene som kommer ut av Cyclehack kan være enten kampanjer, lokale planer, produkter, tjenester, politiske målsettinger eller arrangementer.

Datoen for 2017 er 15. – 17. september, så det er fremdeles en stund frem i tid. Derfor har vi ikke åpnet for påmelding enda. Vi vil selvfølgelig holde alle oppdaterte og annonsere på hjemmesiden vår og sosiale medier når vi åpner for påmelding.

DETTE SKJER PÅ CYCLEHACK
På Cyclehack jobber du fra idé til prototype på 48 timer og finner nye løsninger som kan få flere mennesker til å sykle.

I løpet av helgen får man lære mer om hvordan vi kan jobbe med Design Thinking som metode for å komme seg fra problem til løsning gjennom kartlegging, idémyldring, prototyping, og testing. Deltakerne får tilgang på hjelp underveis fra eksperter innen sykling, design thinking, forretnngsmodellering, markedsføring og konseptutvikling. Arrangementet avsluttes med en uformell presentasjon for et engasjert jurypanel, med mulighet for å vinne premier som kan gjøre de gode idéene til virkelighet.

ET GLOBALT FENOMEN
Cyclehack arrangeres samme helg i over 50 ulike byer i hele verden, og alle idéene samles i en felles, åpen katalog slik at gode ideer kan utveksles og overføres til flere byer med samme behov.

GØY, GOD MAT, SOSIALT OG LÆRERIKT
Vi serverer god mat og drikke gjennom hele helgen, og legger opp til et gøy og sosialt arrangement fylt med kreativitet og sykkelinnovasjon.

Cyclehack Bergen er en global non-profit organisasjon og arrangementet drives lokalt i Bergen av en gjeng sykkelentusiaster – i samarbeid med sosialentreprenøren Folkelig. Vi har god støtte fra Tryg, BI Bergen, Sykkelbyen Bergen, Syklistenes Landsforening og Hordaland fylkeskommune. Sykkel-VM og Sykle til jobben-aksjonen er også gode samarbeidspartnere.

HVA ER EN CYCLEHACK?
En “cyclehack” er en prototype som er ment som et forslag på løsning til en «sykkel-barriere». Det er en idé eller en løsning på et problem knyttet til sykling, enten for mennesker som ønsker å begynne å sykle eller for de som allerede gjør det.

HVA ER DESIGN THINKING?
Cyclehack benytter Design Thinking – en innovasjons-metodikk som tar for seg utfordringene i samfunnet på nye og kreative måter. Design Thinking er grunnleggende tverrfaglig, og kobler design, teknologi og økonomi i et effektivt og virkningsfullt problemløsningsverktøy.