Programmet til årets Cyclehack er klart!

Bilister antar at veiene vi kjører på i dag ble asfalterte på grunn av dem, men visste du at denne æren egentlig går til syklistene?

Mens biler kunne kjøre over brostein ganske så lett, kunne ikke sykler det. Det var derfor sykkelorganisasjoner begynte med lobbyvirksomhet i begynnelsen av 1900-tallet for å få veiene asfaltert. Det var også de som begynte å betalte for at vi skulle få det.

En revolusjonerende “cyclehack” som har påvirket en hel verden!

 

Tenk om vi kommer opp med noe sånt under årets Cyclehack-workshop! Revolusjon eller ikke – denne helgen skal vi utvikle gode idéer og prototyper som vil gjøre sykkelhverdagen lettere både i Bergen og verden.

Det blir en helg med mye moro og kreativitet der vi lærer Design Thinking metoden i praksis med sykkelbyen som case! Vi går altså fra problem til løsning gjennom idémyldring, utforsking, prototyping, og testing.

For å gi deltakerne det beste utgangspunktet for en lærerik helg har vi med oss Frederico Lozano fra “Pracademy – der han trener folk i design thinking.  Federico er lidenskapelig opptatt av å designe læringsopplevelser, og hjelper mennesker fra ulike fagfelt til å skape og innovere.

Vi har også invitert mentorer og eksperter som skal hjelpe teamene underveis i prosessen, blant annet fra Design Thinking – utdanningen her i Bergen.

For at vi skal kunne leke oss med ideer er det viktig å lage prototyper, og det beste stedet for dette er på Bergen Makers – det nye hackerspacet i Bergen. Vi får faktisk ta det i bruk FØR offisiell åpning senere i september!

Massiv idéutveksling og læring krever også god mat – derfor har vi fått Anne Lill fra Stene Matglede til å lage deilig mat til oss i helgen. Vanligvis leverer hun lunsj på hjul til sultne bergensere – med sin gule sykkel Gulasj!

Søndagen avsluttes med en utformell presentasjon av idéene, for et dommerpanel. Her er det muligheter for å vinne gode premier som gjør at teamene kan ta idéene sine videre. De får blant annet et møte med Innovasjon Norge.

Programmet for workshopen er å finne under, og vi har mye spennende å by på. Ta en titt og meld deg på!

Program

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply