Ideen bak cyclehack

Ideen bak Cyclehack ble til da Jo Holtan, Sarah Drummond og Matthew Lowell ville finne en måte å samle folk for å finne positive løsninger på sykkelutfordringer, og arrangementet gikk av stabelen for første gang i fjor i Glasgow. Melbourne og Beirut lot seg inspirere og arrangerte også Cyclehack i 2014. I år skal Cyclehack arrangeres i over 30 byer rundt om i verden, inkludert Bergen. Vi er godt igang med planlegging av arrangementet, og gleder oss! Nå har vi fått med oss Karolina på laget. Hun er student fra München og er i Bergen på utveksling et halvt år. Hun jobber som frivillig på Impact HUB Bergen og skal også være med å arrangere Cyclehack Bergen 2015.

Det er lett for at det blir mye prat og klaging over hva som gjør det vanskelig å velge sykkel som framkomstmiddel. Vi er opptatt av at Cyclehack skal være et positivt arrangement der vi fokuserer på løsninger framfor problemer. Sjekk ut denne videoen fra fjorårets event i Glasgow der masse fine ideer og prototyper ble laget iløpet av en helg i juni:

Noen eksempler på ideer til løsninger som ble til i løpet av fjorårets arrangement: fritt tilgjengelige sykkelramper når du skal frakte sykkelen din opp eller ned en trapp. “Penny in yo´ pants” – ved hjelp av en mynt og en gummistrikk blir skjørtet ditt plutselig en bukse og du risikerer ikke lenger at det flagrer opp når du sykler. En stropp gjør vesken din om til en praktisk, sykkelvennlig veske.

Vi er spente på løsningene som kommer opp for å løse sykkelutfordringene spesifikt i Bergen!

 

Leave a Reply